| 1 yorum ]

BEBEK KATİLİ APO'NUN İKİ BOYNUZU ALINDI
Alınan bir bilgiye göre son zamanlarda tam boynuz şeklini alan Apo'nun kafasındaki şişlikler ameliyatla alındı. Apo, boynuzunun ameliyat haberinin saklanmasını istedi.
1999 yılından bu yana İmralı'da tutulan bebek katillerinin başı Apo'nun, başında boynuz şeklinde oluşan iki ayrı şişlik nedeniyle tedavi talebinde bulunduğu ve tahlillerin ardından Bursa'dan gizli olarak adaya gönderilen 6 uzman hekim tarafından ameliyat edildi.
Alınan bilgiye göre, bebek katillerinin başı Apo, başında oluşan ve her geçen gün daha da büyüyen boynuzlarının boyunun artması üzerine bir ay önce askeri yetkililere dilekçeyle başvurdu. Aslında Apo, boynuzlardan huzursuz olmuyordu fakat aşırı uzama rahatsızlık verdi. Bu talep üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde kamuoyundan gizli tutularak yazışmalar gerçekleştirildi.
Önce İmralı’ya bir hekim gönderilerek ön kontroller gerçekleştirildi. Çekirge Devlet Hastanesi’nden görevlendirilerek İmralı’ya gönderilen beyin cerrahi uzmanının Apo'yu muayene ettikten sonra hükümlünün kafa derisindeki sıvıdan biyopsi için metaryal aldı. Tahlillerin ardından da hükümlü için ameliyat gerektiği yolunda rapor hazırlandı.
Aponun boynuzları iki saatte alındı. Ancak bu ameliyatın bir çare olmadığı, boynuzların iki üç ay içerisinde yeniden filizleneceği bildirildi.
İmralı adasındaki cezaevi binasında hükümlüyü muayene eden ameliyat ekibi, uygulanacak tedavi hakkında bilgi verdi. Ameliyatın mevcut tıbbi teçhizat ile adada yapılabileceği kararına varılması üzerine de operasyona başlandı. Apo'nun kalp kapakçığındaki rahatsızlığın ameliyatta problem yaşatmaması için, hükümlüye narkoz verilmedi. Sadece müdahalenin yapılacağı bölgeye lokal anestezi uygulandı.


Devamını okuyun...>>