| 4 yorum ]

Hakkında tam 11 ayrı suçlama vardı. Bunlar arasında ABD Büyükelçisi Kommer’in arabasının 6 Ocak 1969 günü Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yakılması; bir erin ölümü ile sonuçlanan ODTÜ kampüsündeki çatışma; hacze giden avukat ve polislerin Sevim Onursal’a ait evde silah zoruyla alıkonulup bağlanması; 25 Ağustos 1969 günü bindikleri taksi şoförünü (Mesut Erdinç) kendilerini ihbar etmesin deyip ağzını bantlayarak küvete koyduktan sonra orada unutup ölümüne sebebiyet vermek; 29 Aralık 1969’da ABD büyükelçiliği önündeki polis noktasını tarayıp polisleri (Türk Polisi dikkatinizi çekerim)yaralamak gibi olaylar vardı.


O dönem kendilerine yer bulmaya çalışan ve dağlara çıkan Deniz Gezmiş’in THKO örgütü ve onun çizgisi, tamamen fiyasko olur. Ayrıca bu çizginin sağlam dayanakları ortaya konmamıştır. Çayan gibi net, duru bir çizgi ortaya koyamayan Gezmiş, bugün anılarından başka sahip çıkılacak bir şey bırakmamıştır. THKO’nun ideolojik çigisi o yıllarda gündemde olan Filistin Sosyalist örgütlerinin çizgisinden alınmıştır. Özellikle George Habaş örgütlerinin çizgileri.. Zaten THKO militanları da bu örgütlerin kamplarında yetiştirilmiştir.

Atatürkçü,Kemalist denilen insanlar Türk Bayrağını ne hale sokmuşlar görün



Bu bayrağı kim değiştirdi merak eden var mı THKO örgütü peki bu örgüte kim üye deniz gezmiş ve arkadaşları...


Arkadaşlar belki thko örgütünün ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar vardır.Bakalım bu örgüt neymiş?


1970 yılında DEV-GENÇ içerisinde görülen gruplaşmadan birini de Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın etrafında toplanan şahıslar teşkil etmişlerdir. İlk defa 28 Aralık 1970 tarihinde Ankara'da bir polis noktasının kurşunlanması olayı ile kendilerini Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) adıyla tanıtan bir terörist grup ortaya çıkmıştır.

THKO, 1972 yılı itibarıyla üst düzey militanlarının güvenlik güçlerince ele geçirilmesi, içerisinden bazılarının silahlı çatışmalarda ölmesi veya idam edilmesi sonucu 1975 yılına kadar hareketsiz bir devre geçirmiştir.

1974 yılında çıkarılan Af Kanunu(BÜLENT ECEVİT) ile cezaevlerinden tahliye edilen THKO üyeleri kendilerine sağladıkları sempatizanlarla birlikte örgütün eleştirilerini yapmışlar, muvaffak olamama nedenlerini belirleyerek örgütü yeniden inşa etme çabasına girmişlerdir.Bu siyaset ise TDKP, TKEP/L, TKEP, TİKB, TKİP (EKİM) adlı örgütlerle faaliyetlerine devam etmiştir.

4 yorum

PsikologTurk dedi ki... @ 27 Nisan 2009 08:02

DENİZ GEZMİŞ KÜÇÜKKEN BABASINDAN DİNLEDİĞİ KURTULUŞ SAVAŞLARI HEP DİNLEMİŞTİR. VE BUNUN İÇİN YABNCILARDAN NEFRET ETMİŞİTİR BÜYÜNCE DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİNDE GENÇLERLE BİRLİKTE DEVRİM YAPMIŞLARDI DEMOKRASİ GENÇ HALKIN ÇEVRESİNİ SARMIŞTI DEVRİM YAPAN BU GENÇLER TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE DİYEREK HAPİSANELERE DÜŞTÜLER DENİZ GEZMİŞİN İDAM KARARINA SON BULUNMUŞTU VE DENİZ GEZMİŞ ASILACAĞI GÜN BİR SİGARA TUTUP TÜRKÜ SÖYLEMEYE BAŞLAMIŞTI VE SON SÖZÜ BU ÖLEN YALNIZCA BEDENİM AMA DÜŞÜNCEMİ ÖRDÜREMEYECEKSİNİZ. DİYEREK 6 MAYIS 1972 YILINDA TÜRKİYE TARAFINDAN ASILDI.

Elindeki Türk Bayrağı ile yollara düşüp birileri bayrağını çiğniyorsa müdehalen ne olurdu? Deniz Gezmiş bu müdehalenin karşında pes etmedi.
O bir Atatürkçüydü O bir Leninist ve Markisti O bir Türktü O bir Bizdi.

Unknown dedi ki... @ 18 Aralık 2016 18:01
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki... @ 18 Aralık 2016 18:05
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki... @ 18 Aralık 2016 18:09

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ VE DEMOKRATİK TÜRKİYE YAŞASİN TÜRK VE KÜRT HAKLARININ KARDESLİGİ YAŞASIN İŞÇİ KÖYLÜ KAHROLSUN FAŞİZM KAHROLSUN EMPERYALİZM VE ONUN YERLİ İŞBİRLİKLERÇİLERİ

THKO İLE SÜRÜYOR MÜCADELEMİZ!

Yorum Gönder